Редактор: e-mail: кадър: Фейсбук/В сегашния си вид и състав Комисията за защита

...
Редактор: e-mail: кадър: Фейсбук/В сегашния си вид и състав Комисията за защита
Коментари Харесай

Христо Иванов: КЗК не е само изтривалка, а и бухалка на властта, обслужва Борисов и „сарая”

Редактор: 

e-mail: 

кадър: Фейсбук/

В настоящия си тип и състав Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е обслужващ личен състав на Бойко Борисов и на „ сарая ”. Тя се употребява освен като бърсалка, само че и като бухалка против неуместните предприемачи. Това съобщи във видео във Facebook съпредседателят на Демократична Бългрия Христо Иванов.

Повод за острото му изявление е признатия от Народното събрание нов ред за работа на комисията, който е препоръчан от самата нея. По неговата мощ в настоящия си състав Комисия за защита на конкуренцията, която е самостоятелен и мандатен орган, може да работи без промени до 2030-а година, изясни Иванов.

Той добави, че ръководителят на комисията Юлия Ненкова е майка на народен представител от ГЕРБ. „ Тя постоянно е обслужвала лоялно Бойко Борисов и неговите другари ”, разяснява Христо Иванов. Според него е значимо какво не е направила Комисия за защита на конкуренцията. Той уточни като пропуски на комисията, че не е видяла картела в санирането на жилищата, където по негови думи са „ потънали ” 2 милиарда лв.. „ Комисия за защита на конкуренцията открива картела при горивата единствено когато има политическа изгода от това ”, сподели още Христо Иванов. Третият му образец беше за разпределението на средствата за инфраструктура в размер на 5 милиарда лв. през „ Автомагистрали ” ЕАД.

Според Иванов образец за това по какъв начин Комисия за защита на конкуренцията работи като „ бухалка ”, е казусът с „ Хиполенд ” и позицията на притежателя на комерсиалната компания по време на митингите.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР